Fogasfilé bakonyi módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétvégi ebéd, Böjt, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A fogast megtisztítjuk és kifilézzük, a halhúst besózzuk. A fejből és a halcsontokból alaplevet főzünk. A szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk rajta. Rátesszük a vékonyra szeletelt gombát, a felcsíkozott paprikát és a paradicsomot, megfűszerezzük és a halalaplével felöntve puhára pároljuk. Végül a tejszínben simára keverjük a liszt felét és behabarjuk a mártást. A halfiléket lecsöpögtetjük és szárazra töröljük, majd meghintjük a maradék liszttel és forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A gombamártással leöntve, azonnal tálaljuk. Galuskát ajánlok köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||