Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Kemence
(447 db)

Sonkával és túróval töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát ... tovább

Sonkával rakott tejfölös-sajtos galuska

2 tojásból, a lisztből, sóval és vízzel galuskatésztát keverünk, majd bő, sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, a darált füstölt sonkával és a tejföllel elkeverjük. A felét zsírral kikent tepsibe simítjuk, majd a reszelt sajt ... tovább

Sörkenyér

Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval, ízlés szerint tehetünk bele őrölt köménymagot is. Végül gyúrjuk össze a sörrel. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt formába és 175 fokra előmelegített ... tovább

Sörkifli

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk, majd, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük. 3 cipót formálunk belőle. Kerekre nyújtjuk és 8 részre daraboljuk. Vastagabb része felől ... tovább

Sörös császárhús velesült káposztával

A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A ... tovább

Sós kifli

Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és négy cipóvá formáljuk. A cipókat kinyújtjuk és negyedekre vágjuk. A szélesebb végével kezdve feltekerjük és ívesre ... tovább

Sós perec Purcniné módra

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt. Ha felfutott, kézzel vagy géppel hozzádagasztjuk a sóval összeszitált lisztet és az olajat. Fél órát hagyjuk kelni, majd a tésztát fél méteres ujjnyi rudakká formázzuk és ... tovább

Sós vargabéles csirkével

Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, 2 deci tejföllel, a pörköltszafttal, a felvagdosott olívával és a kicsontozott, majd apróra metélt ... tovább

Sósperec

A tejet egy teáskanálnyi cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a maradék cukorral és egy teáskanálnyi sóval, az olvasztott, de nem meleg libazsírral és a felfuttatott élesztővel ... tovább

Sprotnis-olivás kalács

Az élesztőt, egy deci langyos tejben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatjuk. A lisztből kupacot formázunk és a közepébe gödröt ásunk, a gödörbe öntjük az élesztős tejet, az olajat, beledobjuk a tojás ... tovább