Sós kifli
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 90 dkg				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 5 dkg				
		élesztő					 | 
					78 | 
					16.7 | 
					1.2 | 
					0 | 
					0.2 | 
					0 | 
				
				
						
					| 5 dl				
		tej (2.8%)					 | 
					60 | 
					3.4 | 
					2.8 | 
					5.3 | 
					0 | 
					10 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		vaj					 | 
					372 | 
					27.7 | 
					28.1 | 
					1.6 | 
					0 | 
					100 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és négy cipóvá formáljuk. A cipókat kinyújtjuk és negyedekre vágjuk. A szélesebb végével kezdve feltekerjük és ívesre hajlítjuk. A hajtás a tepsiben alulra kerüljön. Vastagon kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét a felvert tojással lekenjük. A tetejét nagyszemű sóval, köménymaggal, mákkal vagy sajttal ízlésünk szerint meghinthetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)