Sós vargabéles csirkével
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
25 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
15 dkg
cérnametélt |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
50 dkg
maradék csirkepörkölt |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 maréknyi
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, 2 deci tejföllel, a pörköltszafttal, a felvagdosott olívával és a kicsontozott, majd apróra metélt csirkehússal. A masszát borssal és sóval ízesítsük. A tojásfehérjéből, csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tésztával együtt óvatosan beleforgatjuk a csirkés masszába. Egy tepsit kenjünk ki az olajjal és béleljük ki az egyik réteg réteslappal. A réteslapok közé is csepegtessünk olajat. Terítsük bele a habos masszát, majd fedjük le a réteslap másik felével. A tetejét is kenjük meg olajjal és a félretett tejföllel, majd 175 fokos, előmelegített sütőben, 45 perc alatt süssük pirosra.
Rövid pihentetés után kockára vágva tálaljuk.
Adjunk hozzá sok salátát vagy kovászos uborkát.
Készíthetjük levesből megmaradt zöldséggel, hússal vagy maradék sültekből is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)