Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörkenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Buli, Sült, Kemence, Sós, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a cukorral és a sóval, ízlés szerint tehetünk bele őrölt köménymagot is. Végül gyúrjuk össze a sörrel. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt formába és 175 fokra előmelegített sütőben egy órát süssük.
Borítsuk deszkára, majd kihűlve szeleteljük.
Kőrözöttel, tepertő-, vagy padlizsánkrémmel tálaljuk.
A sört se felejtsük el!




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)