A megtisztított burgonyát fél centis karikára vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. hagyjuk kihűlni, majd a liszttel megszórva, átforgatjuk. Kis adagokban, a 180 fokra hevített olajban, aranybarnára sütjük.
A felesleges olajat ... tovább
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a mustárral, a ... tovább
A burgonyákat héjukban megfőzzük. Válasszunk egyforma, tojásnyi, nem szétfövő burgonyákat. megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk. A domború oldalukból egy szeletet levágunk, hogy stabilan megálljanak. Közepüket ... tovább
Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek ... tovább
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra.
Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés ... tovább
A bacont apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott zöldségeket és a vékonyra szelt kolbászt, majd jól összepirítjuk. Rászórjuk a lisztet és összesütjük. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és ... tovább
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően, a maradék tejjel, a liszttel, a tojással és a sóval, esetleg kevés langyos vizet hozzáadva lágy galuskatésztává keverjük. Langyos helyen kb. fél órát kelesztjük, majd ... tovább
A vízbe dobjuk a sót, a cukrot és a vajat. Felforraljuk és beleöntjük a lisztet. Jól elkeverjük és addig kevergetjük, amíg az edény fenekén fehér hártyát nem húz. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként a tésztába ... tovább
A kicsontozott és kis kockára vágott nyúlhúst a felhevített olajon megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A zsiradékban átfuttatjuk a finomra vagdalt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket. Addig sütjük, ... tovább