Karamellás szaloncukor
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
25 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
10 dkg
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
2.5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 tábla
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Melegítsük fel lábosban a cukrot, amíg megbarnul, majd keverjük hozzá a mézet és forraljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt, majd fűzzük sűrű masszává. Öntsük alufóliával kibélelt tepsibe, simítsuk ujjnyi vastagra és hagyjuk kihűlni. Vágjuk tetszőleges kockákra, majd mártsuk meg, az előírás szerint felolvasztott étcsokoládéban. Kihűlés után, csomagoljuk be szaloncukor papírba és akasszuk fel a karácsonyfára.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)