Karácsonyi omlós perec
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1/2 kávéskanál
zöld ételfesték |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
koktélcseresznye |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 teáskanál
mandula aroma |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 késhegynyi
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
20 adag
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, mindkét tésztát, egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán a tésztákat fél centi vastagra nyújtjuk és ugyanilyen széles csíkokra vágjuk. A csíkokat kerekre sodorjuk és két-két különböző színű tésztát összesodrunk, majd pereccé tekerjük. Az egyik szélére egy cseresznyét teszünk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. Nem tűzforrón, de még melegen vegyük le a tepsiről.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)