A recepthez toscanai szalámit esetleg mortadellát használjunk. A magyar téliszalámi túl domináns, elnyomná az ízeket. a szalámit és a sajtot vágjuk, olajbogyónyi darabokra, majd a hozzávalókat fűzzük fogpiszkálóra. Permetezzük ... tovább
A zöldpaprikát, a hegyes, erős az igazi, az olaj felében átsütjük, majd a bőrét lehúzzuk. Kimagozva, kicsumázva, a maradék olajjal és a finomra vagdalt petrezselyemmel elkeverjük a feta sajttal. Ha szükséges olívaolajat, még ... tovább
A tejet felforraljuk, majd a zselatint feloldjuk benne. Kissé hűlni hagyjuk és a többi hozzávalóval elkeverjük. Formába tesszük vagy habzsákból (plasztikzacsó sarkát levágva is tökéletes) kinyomva ujjnyi rudakká formázzuk. Dermedni ... tovább
A túrókrémet habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal. A felforrósított tejben feloldjuk a beáztatott és kicsavart zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Kevés túrókrémet keverünk a zselatinba, majd a többi ... tovább
Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit, a mézzel, a rummal és a túróval összeturmixoljuk.
A beáztatott zselatint kanálnyi forró vízben feloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínnel együtt a krémbe ... tovább
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémtúrót habosra keverjük a citrom lereszelt héjával, a kifacsart levével, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túrókrémmel ... tovább
A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott ... tovább
A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. ... tovább
A sárgarépát és a sajtot a reszelő durva oldalán lereszeljük. Szárazon enyhén megpirított diót durvára vágjuk. A zúzott fokhagymát és a sót elkeverjük a majonézben, majd a saláta hozzávalóit összeforgatjuk. Jól behűtve ... tovább