Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrókrémes epertorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 lap zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 db piskótalap 0 ? ? ? ? ?
70 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
3 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
50 dkg krémtúró 276 18.2 21.1 3 0 37
2 evőkanál eperlekvár 237 0.4 0 58.3 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túrókrémet habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal. A felforrósított tejben feloldjuk a beáztatott és kicsavart zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Kevés túrókrémet keverünk a zselatinba, majd a többi részét is hozzákeverve, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk és forma aljába fektetjük a piskótalapot és megkenjük az eperlekvárral. Félbevágott eperszemekkel körberakjuk a forma falát, a többi epret, feldarabolva, a piskótára szórjuk. Ráöntjük a túrókrémet és ha tetejét elsimítva, hűtőben hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt a tetejét habrózsákkal, eperszemekkel és csokiforgáccsal díszítjük.
Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)