Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cseresznyés túrótorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

Cseresznyés túrótorta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
15 dkg omlós keksz 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A cseresznyés túrókrémhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
50 dkg cseresznye 65 0.8 0.3 14 1.9 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 dl növényi tejszín 0 ? ? ? ? ?
1 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Cseresznyés túrótorta
Az összetört kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat jól elkeverjük, majd kanállal, sütőpapírral bélelt kapcsos formába nyomkodjuk. Hőtőben pihentetjük 2 órát, majd rásimítjuk a gyümölcsös túrókrémet, hagyjuk megdermedni. Végül bevonjuk, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Forró vízbe mártott késsel szeletelve, hidegen tálaljuk.

A cseresznyés túrókrémhez
A cseresznyét kimagozzuk és elkeverjük a cukorral, néhány órát, de akár egy éjszakát is lehet, a hűtőben pihentetjük. Jól lecsepegtetjük felhasználás előtt, a levét, vízzel hígítva üdítőnek adhatjuk. A túrót villával áttörjük, majd elkeverjük a habfixálóval, a fahéjjal, a vaníliáscukorral és a sóval felvert tejszínnel végül beleforgatjuk a cseresznyét. Használhatunk más idénygyümölcsöt is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)