Cseresznyés túrótorta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Cseresznyés túrótorta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
15 dkg omlós keksz 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A cseresznyés túrókrémhez
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
50 dkg cseresznye 65 0.8 0.3 14 1.9 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 dl növényi tejszín 0 ? ? ? ? ?
1 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Cseresznyés túrótorta
Az összetört kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat jól elkeverjük, majd kanállal, sütőpapírral bélelt kapcsos formába nyomkodjuk. Hőtőben pihentetjük 2 órát, majd rásimítjuk a gyümölcsös túrókrémet, hagyjuk megdermedni. Végül bevonjuk, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Forró vízbe mártott késsel szeletelve, hidegen tálaljuk.

A cseresznyés túrókrémhez
A cseresznyét kimagozzuk és elkeverjük a cukorral, néhány órát, de akár egy éjszakát is lehet, a hűtőben pihentetjük. Jól lecsepegtetjük felhasználás előtt, a levét, vízzel hígítva üdítőnek adhatjuk. A túrót villával áttörjük, majd elkeverjük a habfixálóval, a fahéjjal, a vaníliáscukorral és a sóval felvert tejszínnel végül beleforgatjuk a cseresznyét. Használhatunk más idénygyümölcsöt is.