A burgonyát kis kockára vágjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Közben a felhevített olajban az apró kockára vágott csirkemellet pirosra sütjük, közben sóval borssal, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval ... tovább
A felhevített olajon a levelek összeeséséig pároljuk a spenótot. Közben borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Langyosra hűtjük és belereszeljük a feta sajtot. A sajt sós, ezért nem kell sózni a spenótot. A csirkemellfiléket ... tovább
A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk.
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a zsíron megpároljuk. Ha langyos belekeverjük a paprikát. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. 4 ... tovább
A csirkecombokat a fűszekeverékkel bedörzsöljük és tepsibe tesszük. Az olajat aláöntjük és a tepsit alufóliával szorosan lefedjük. 175 Fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 20 perc ... tovább
A csirkecombokat itassuk szárazra papírtörlőn. Sózzuk, borsozzuk meg, majd liszttel vékonyan meghintve, mártsuk a többi hozzávalóból készített tésztába. Lecsepegtetve, tegyük 180 fokos olajba és egyszer átfordítva süssük ... tovább
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Az egyik fel hagymát és a fokhagymagerezdeket mellédobva az olajat és két evőkanál vizet aláöntünk. A tepsit fóliával szorosan lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk ... tovább
A fűszereket keverjük el az olajjal, majd dörzsöljük be a combok bőrét, de alá is jusson bőven. Bőrrel lefelé tegyük a combokat tepsibe és kevés bort öntsünk alá. 180 fokos sütőben kezdjük sütni, fóliával lefedve. Fél óra ... tovább
A megtisztított csörgőkígyót 3-4 darabra vágjuk és kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, belekeverjük a bazsalikomot és a rozmaringot, ... tovább
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk. Fazékba tesszük és a fűszereket hozzáadjuk. Takarékon puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A főzőlé zsiradékát tepsibe öntjük. A szeletelt csülköt ... tovább
A sütésre előkészített kacsát kívül-belül megsózzuk. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Lábasban olajat hevítünk,elkeverjük benne a cukrot, majd amikor barnulni kezd, ... tovább