Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörben főtt morva kolbász

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymát és a keresztben félbe vágott kolbászokat leöntjük a sörrel, majd fedő alatt, kis lángon fél órát forraljuk. A vajon megpezsgetjük a lisztet és felöntjük, a botmixerrel áttört, kolbászfőzőlével. Cukorral, citromlével a szánk szerint ízesítjük, esetleg óvatosan sózzuk és sűrűre főzzük. A kolbászt, ferdén felszeletelve, visszatesszük a szaftba és összeforralva tálaljuk.
Knédli vagy vastagon szelt barnakenyér illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)