Sonkás, zsályás sertéskaraj
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
10 dkg
gépsonka |
157 |
22.6 |
7.1 |
0.4 |
0 |
70 |
80 dkg
sertéskaraj |
159 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az olajban a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zsályát és a borsot jól elkeverjük. A sonkát ujjnyi hasábokra vágjuk. Bekenjük a fűszeres olajjal és a baconba tekerjük, majd rakjuk fél órára a mélyhűtőbe. A lehártyázott karajt hosszában vékony pengéjű késsel felszúrjuk és dugjuk bele a bebugyolált sonkadarabokat. Kenjük meg kívülről a maradék olajjal és szorosan két réteg alufóliába tekerve tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap fóliástól tegyük tepsibe és öntsünk alá ujjnyi vizet, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig, majd a hőfokot 160 fokra csökkentve, még 40 percet. Vágjuk fel a fóliát, vigyázzunk a felcsapó gőzre és 200 fokon süssünk piros kérget a húsra. Vigyázzunk a sózásra, mert a bacon és a sonka is sós.
Párolt zöldséget vagy hercegnőburgonyát és zöldsalátát kínáljunk mellé. Hidegen, vékonyra szeletelve, franciasaláta talapzaton a büféasztal éke lehet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)