A libát gondosan megtisztítjuk, a nyakát és a szárnyvégeket levágjuk. A mellére fektetve, felvágjuk a hátát. Óvatosan kicsontozzuk, de lehetőleg a bőrt ne sértsük meg. A fűszereket porrá törjük, hozzájuk keverjük a zúzott ... tovább
A makrélát lefejtjük a szálkákról és a finomra vágott hagymákkal elkeverjük, botmixerrel összezúzzuk, majd elkeverjük az apró kockákra vágott chilivel, kaliforniai paprikával, majonézzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A ... tovább
A halakat bepácoljuk, majd a füstölő előírása szerint, 20 perc alatt, megfüstöljük. Hidegen, salátaágyon adjuk asztalra. Finomra vágott hagymát, tormát, majonézt, vajat kínálunk mellé. Esetleg gravad lax mártást. A forró ... tovább
A tojásokat főzzük keményre, majd ha kihűltek vágjuk, az uborkával együtt, apró kockára. A majonézből és a tejfölből keverjünk mártást, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele a tojást, az uborkát és a zsázsát. Halmozzuk ... tovább
A hal bőrét lehúzzuk, majd kiszálkázzuk. A húsát apróra kockázzuk. A kis kockára vágott kemény tojással és a vékonyra karikázott újhagymával együtt a sóval, borssal ízesített majonézbe keverjük. Hidegen tálaljuk.
Vajjal és ... tovább
Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a ... tovább
A zöldfűszereket finomra vágjuk, majd az olajjal, a mustárral, a citrom kicsavart levével, sóval és borssal ízesítve öntetté keverjük. Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. Vékonyan félkarikára szeljük. A retket ... tovább
A kenyeret beáztatjuk, a többi hozzávalót megtisztítjuk, majd mindent a turmixgép poharába dobunk és összezúzunk. Szükség esetén vízzel hígítjuk. Jól behűtjük. Tálaláskor, betétnek, pirított kenyérkockákat, felkockázott ... tovább
A lágy krémtúrót habosra keverjük a gorgonzolával, ízlés szerint borsozzuk és óvatosan sózzuk. Végül forgassuk bele, a zöldjével együtt, finomra vágott újhagymát. Hűtve tálaljuk. Pirított barnakenyérrel vagy tortillachipsszel. ... tovább
A narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük és a többi gyümölccsel együtt kockára vágjuk. A narancs kicsöpögött levét, a bort, a vaníliás cukrot, a mézet és fél liter vizet a tejszínnel összeturmixoljuk. A gyümölcsökre öntjük ... tovább