Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Párolt
(825 db)

Gombás-tormás szendvicskrém

A finomra vágott gombát, az olajon zsírjára sütjük, ha kész van belekeverjük a zúzott fokhagymát és a finomra metélt petrezselymet. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a villával összetört keménytojásokat és a tormás majonézzel kenhető ... tovább

Gombával és kacsahússal töltött csigák, cukkinis lepénnyel

Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük és kevés olajon és vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb ... tovább

Gombával-sajttal töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és lapjában szeletekre vágjuk. Fólia alatt gyengéden vékonyra verjük. A gombát beáztatjuk, majd apróra vágjuk. Az áztatólevet felére beforraljuk. 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a finomra ... tovább

Göngyölt borjúszelet

A póréhagymát 8 négyujjnyi darabra vágjuk és sós vízben roppanósra főzzük. A húst nyolc szeletre vágjuk, gyengéden kiverjük és sózzuk borsozzuk, majd az egyik oldalát mustárral vékonyan megkenjük. a lecsepegtetett pórét a ... tovább

Görög dolma

A hagymát nagyon apróra vágjuk. Fél deci olajat hevítünk egy serpenyőben, hozzátesszük a rizst, üvegesre pirítjuk, rádobjuk a hagymát, kicsit kevergetjük, majd 2 dl forró vízzel felöntjük és hozzáadjuk az apróra vágott ... tovább

Görög halsaláta

Az olívaolajat felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és ha az illata felszáll beleöntjük a paradicsomkonzervet, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, a fél-fél csokor petrezselymet és ... tovább

Görög paradicsomos burgonya

A felhevített olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a villával összetört paradicsomokat és a vékony karikára vágott burgonyát. Ízesítsük sóval, borssal. Kevergetve pároljuk a burgonya ... tovább

Gravy mártás

Használhatunk hozzá bármilyen húsos maradék csontot, félretett csirkeszárnyvéget, csirkemellcsontot. Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a csonttal együtt permetezzük meg az olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és ... tovább

Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással

A kardhalszeleteket kenjük be olajjal és hintsük meg sóval, borssal. Forró grillrácson, oldalanként öt perc alatt süssük meg. Előmelegített tálon, a mártással félig leöntve, bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk. ... tovább

Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával

A kicsontozott tarjaszeleteket a bors, mustár, olaj keverékkel bekenjük és a felszeletelt hagymákkal rétegezve dobozba tesszük. Néhányszor átforgatva, egy éjszakát pihentetjük. Szobahőmérsékletve engedve, a pácot lekotorva kezdjük, ... tovább