Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Sült
(312 db)

Csicsóka hasáb

A megtisztított és hasábokra vágott csicsókát kb. 1 óráig erősen sós vízben áztatjuk. Papírtörlővel szárazra itatjuk. Bő, forró olajban sütjük, paprtörlőre szedve, a felesleges olajat lecsepegtetjük. Finomra vágott ... tovább

Csípős cékla-alma saláta

A céklát fóliába tekerve, sütőben megsütjük. Amíg hűl a joghurtba keverjük a fűszereket és a gorombára vagdalt diót. A céklát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Az almát hasonló csíkokra metéljük és megcsepegtetjük ... tovább

Csípős marhahúsos tészta

Az olajat füstölésig hevítjük a wokban. A vékony csíkokra vágott marhahúst és a vékonyra szelt répákat és a kétféle hagymát átpirítjuk benne. Dobva-rázva sütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket. Végül belekeverjük az ... tovább

Csípős, ropogós ananász

Az ananászt megtisztítjuk és ujjnyi karikára vágjuk. kivételesen a torszáját nem távolítjuk el, majd a tányéron hagyjuk. A chilis olajjal bekenjük, fél órát állni hagyjuk, majd megszórjuk a barnacukorral és a sóval, azonnal a ... tovább

Csirke Cordon Bleu

A csirkemelleket kifilézzük, a csontot másra használjuk fel, majd hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk nyitni. Fóliával letakarva, kiverjük őket. Megsózzuk, a húst. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot helyezünk és eredeti ... tovább

Csirke szójaszószban

A megtisztított csirkét feldarabolom. Az olajat felforrósítom, és a megtisztított, zúzott fokhagymát sárgára fonnyasztom benne. A fokhagymás olajon a húsdarabok mindkét oldalát átsütöm. A csirkét megöntözöm a szójaszósszal ... tovább

Csirkecomb currys pácban

A csirkecombokat kettévágjuk és kicsontozzuk, de használhatunk csak felsőcombot is. Az ecetben elkeverjük a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, a sót, a borsot és a curry port, majd az olajat. A húsokat egyenként ... tovább

Csirkefalatok sajtos bundában

A csirkemellek bőrét lehúzzuk, kifilézzük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk. A sajtokat megreszeljük és összekeverjük. A tojásokat felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint borsothagymát. A ... tovább

Csirkemell tavasziasan

A zöldborsót és a zsenge répát cukros, sós vízben, a hasáborra vágott karalábét sós, pár csepp citromlével ízesített vízben, a rózsáira szedett karfiolt sós, tejes vízben roppanósra főzzük. A csirkemellet vékony szeletekre ... tovább

Csirkés burrito

A csirkét megsütjük, de a legegyszerűbb ha veszünk egy kész grillcsirkét. A madarat kicsontozzuk és a bőrével együtt apró darabokra vagdaljuk. A tejfölbe keverjük a fűszereket, a finomra vagdalt hagymát, a lecsepegtetett kukoricát, ... tovább