Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csicsóka hasáb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sült, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg csicsóka 31 2.4 0.4 4 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított és hasábokra vágott csicsókát kb. 1 óráig erősen sós vízben áztatjuk. Papírtörlővel szárazra itatjuk. Bő, forró olajban sütjük, paprtörlőre szedve, a felesleges olajat lecsepegtetjük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)