Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős marhahúsos tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Sült, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
2 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat füstölésig hevítjük a wokban. A vékony csíkokra vágott marhahúst és a vékonyra szelt répákat és a kétféle hagymát átpirítjuk benne. Dobva-rázva sütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket. Végül belekeverjük az előírás szerint megfőzött spagettit. Felöntjük a szójaszósszal és frissiben tálaljuk. Kevés főzővizet adhatunk hozzá, hogy ne legyen túl száraz.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)