Csípős marhahúsos tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Sült, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
2 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat füstölésig hevítjük a wokban. A vékony csíkokra vágott marhahúst és a vékonyra szelt répákat és a kétféle hagymát átpirítjuk benne. Dobva-rázva sütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket. Végül belekeverjük az előírás szerint megfőzött spagettit. Felöntjük a szójaszósszal és frissiben tálaljuk. Kevés főzővizet adhatunk hozzá, hogy ne legyen túl száraz.