Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecomb currys pácban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kettévágjuk és kicsontozzuk, de használhatunk csak felsőcombot is. Az ecetben elkeverjük a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, a sót, a borsot és a curry port, majd az olajat. A húsokat egyenként megforgatjuk a pácban, majd egy tálban egymásra rakjuk. Ráöntjük a maradék pácot és néhány órán, de akár egy éjszakán át, hagyjuk pácolódni. Sütés előtt a pácléből kivéve, még nedvesen annyi lisztbe forgatjuk, amennyit felvesz és azonnal beletesszük a 170 fokra felmelegített olajba. 7-8 percig sütjük, amíg szép piros lesz.
Papírkendőn lecsepegtetjük.
Ajánlott köret párolt rizs és paradicsomsaláta.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)