A rózsáira szedett karfiolt főzzük roppanósra, sóval és citromlével ízesített vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját a tejföllel, a sajt felével, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezve keverjük ... tovább
A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, ... tovább
Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább
A tört burgonyához keverjük a fűszereket és a lisztet a tejjel felfuttatott élesztővel összegyúrjuk és ujjnyira nyújtjuk. Kelni hagyjuk egy órát, majd forró olajban oldalanként, két-három percig sütjük. Lecsepegtetve tálaljuk. ... tovább
A zsemléket félbevágjuk. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajtot összekeverjük, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós. A masszát elosztjuk a zsemléken, majd a feleket ... tovább
A felforrósított olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a fűszereket és megszórjuk a liszttel. Felöntjük egy deci vízzel. közben a kolbászt és a burgonyát felkarikázzuk és a hagymás masszával ... tovább
A pulykamellet felszeleteljük és a szeleteket egymás mellé téve, fólia alatt, vékony téglalappá verjük. A bőrétől megfosztott kolbászt, villával összetörjük és a húsra kenjük. Szorosan feltekerjük, sóval, borssal meghintjük, ... tovább
A hozzávalókat helyezzük turmixgépbe. Nyomjuk rá a lime levét és reszelt háját. Törjük át, amíg sima masszát nem kapunk.
Grillhúsokhoz kitűnő mártás. ... tovább
A csirkeszárnyat vágjuk három darabra, a véget tegyük el mélyhűtőbe, leveshez. A többit sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, több részletben, süssük meg. Lecsepegtetve tegyük félre. A sütőolajba keverjük bele a többi ... tovább
Igazi kukorica tortillát, csak ebből, a különlegesen előkészített, lisztből készíthetünk. Magyarországon is beszerezhető. A lisztet összeszitáljuk a sóval, majd fokozatosan keverjünk hozzá, két, két és fél deci vizet. Sima, ... tovább