Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Hirtelen sült
(459 db)

Rostélyos zöldborsmártásban

Az érlelt rostélyost 8 szeletre vágjuk és elkészítés előtt két órával a konyakba pácoljuk. Sütés előtt mindkét oldalát vékonyan megkenjük mustárral és megszórjuk borssal. Majd vastag falú serpenyőben, a felforrósított ... tovább

Roston sült borjúszelet rozmaringmártással

A csontos húst négy szeletekre vágjuk, megtisztítjuk, megmossuk és szárazra itatjuk, egy éles késsel a csont felőli oldalán zsebet vágunk bele és egy fakanál nyelével kissé kitágítjuk a zsebet, majd a húst kívülről besózzuk. ... tovább

Röszti, avagy svájci burgonyalepény

A burgonyát, lehetőleg nem szétfövő fajtát válasszunk, sós vízben, héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A reszelő legdurvább fokán lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát, vastag falú serpenyőben, ... tovább

Rozé kacsamell rozmaringos meggyraguval

A kacsamellekről levágjuk a lelógó, felesleges részeket, majd a bőrt és a zsírt centis távolságban, rombusz alakban bevagdossuk. Bedörzsöljük sóvak és borssal. Szárazon felhevített serpenyőbe tesszük, a bőrével lefelé, majd ... tovább

Rozmaringos afrikai harcsa

A harcsát szeletekre vágjuk, majd sós vízben átöblítjük és lecsepegtetjük. Sóval, borssal és a rozmaringgal ízesítve, 2 citrom héjával és kicsavart levével bepácoljuk. Fél órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A vajat ... tovább

Rozsos buci sült nyúllal

A nyúlhúst apró kockára vágjuk. A vaj-olaj keveréken pirosra sütjük, majd sóval, borssal ízesítve, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül a citrom kicsavart levét ráöntve zsírjára sütjük. A bucit, majdnem félbe ... tovább

Sajtal sült rántott szelet

A középvastag szeletekre vágott húst gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintve a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban megsütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt ... tovább

Sajtkrémes bacon-csirke burger

A majonézt, a sajtkrémet és az ecetes uborkát botmixerrel összetörjük, majd belekeverjük a finomra metélt lilahagymát. A csirkemellet kifilézzük, majd ferdén vékony szeletekre vágjuk. Sózva borsozva, a felhevített olajban ... tovább

Sajtos lepény vajas karottával és karalábéval

A kekszet kis darabokra tördeljük, közben a tejet megmelegítjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, leöntjük vele a kekszdarabokat és jól összekeverjük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a petrezselymet és a ... tovább

Sajtos-sonkás panzarotti

A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki, a húsát vágjuk apró kockára. Hasonló darabokra vágjuk a mozzarellát és a sonkát, majd a finomra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal keverjük össze. Közben kevés borssal ... tovább