Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Roquefortos csirkecsíkok fusilivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
15 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vizet feltesszük forralni, majd előkészülünk a tészta főzéséhez. Egyidőben felforrósítjuk az olajat, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal, majd átpirítva, összesütjük az összetört roqueforttal és a tejszínnel. A főtt tésztával elkeverve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)