Rostélyos zöldborsmártásban
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 80 dkg
rostélyos |
244 |
20 |
18 |
0.6 |
0 |
83 |
| 3 evőkanál
konyak |
246 |
0 |
0 |
1.7 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 teáskanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
zöldbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1/2 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 2,5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az érlelt rostélyost 8 szeletre vágjuk és elkészítés előtt két órával a konyakba pácoljuk. Sütés előtt mindkét oldalát vékonyan megkenjük mustárral és megszórjuk borssal.
Majd vastag falú serpenyőben, a felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük, kb. 6 perc alatt. Sütés közben sózzuk. Az edényből kivéve melegen tartjuk. A megmaradt olajban rövid ideig pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöld borsot, kicsit ezzel is tovább pirítjuk, felöntjük tejszínnel; beletesszük a petrezselymet és sűrűre beforraljuk, végül belekeverjük a tejfölt is. A húst a mártással leöntve előmelegített tányéron szervírozunk.
Köretként párolt zöldséget és szélesmetéltet adhatunk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)