A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább
A hozzávalókat összegyúrjuk és sima tésztává dolgozzuk. Letakarva, egy éjszakán át, pihentetjük. Másnap vékonyra nyújtjuk és apró formákkal kiszúrjuk. 160 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Kávé, tea mellé kínáljuk. ... tovább
A kacsacombokat megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd sütőtepsibe tesszük. Kevés olajjal leöntjük és kevés vizet öntve alá, közepes hőmérsékletű sütőben, gyakori ... tovább
A csirkemellet filézzük ki, lapjában vágjuk két szeletre. Hintsük meg sóval és tegyük félre. A mézet , a citromlevet keverjük el az apróra vágott chilivel, majd forgassuk bele a kicsumázott és gerezdekre vágott almát. A ... tovább
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük ... tovább
A lazacfilét gondosan kiszálkázzuk, majd a kevés olajjal bekenjük. A lereszelt hagymákat a fűszerekkel elkeverjük és a halszeletekre kenjük. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és a maradék olajjal megcsepegtetjük. 180 fokos ... tovább
A tyúkmellet kicsontozom, és a füstölt szalonnával együtt ledarálom. A zöldségeket megtisztítom és almareszelőn lereszelem. A reszelt zöldségeket, a felveretlen nyers tojást, a finomra metélt petrezselyemzöldet, a kapribogyót ... tovább
A zöldfűszereket sóval, borssal elkeverjük, majd a citrom kicsavart levével megcsepegtetett halfilékre szórjuk. Amíg a többi hozzávaló elkészül hagyjuk pihenni. Az apróra vágott szalonnaféléket süssük zsírjára és a pörcöt ... tovább
A langyos kefírben elkeverjük az élesztőt és kiskanálnyi cukrot. 10 perc múlva az összes hozzávalót, kivéve a tejet és egy tojást, a kenyérsütőgép tartályába öntjük, természetesen a vajat olvasztva, de csak langyosan. Dagasztó ... tovább
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a tojássárgáját, a vajas lisztet és a sót is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órácskát pihentetjük. Közben a diót megdaráljuk és a ... tovább