Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres sült lazac

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Főétel, Halak és hidegvérűek, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lazacfilét gondosan kiszálkázzuk, majd a kevés olajjal bekenjük. A lereszelt hagymákat a fűszerekkel elkeverjük és a halszeletekre kenjük. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és a maradék olajjal megcsepegtetjük. 180 fokos sütőben, fél órát sütjük. Burgonyapürével és párolt kukoricával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)