Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres panírban sült csirkemell almával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Csőben sült, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet filézzük ki, lapjában vágjuk két szeletre. Hintsük meg sóval és tegyük félre. A mézet , a citromlevet keverjük el az apróra vágott chilivel, majd forgassuk bele a kicsumázott és gerezdekre vágott almát. A zsemlemorzsát a zöldfűszerekkel, a fahéjjal és a fokhagymával keverjük át aprítókéses mixerben. A szárazra itatott csirkemellszeleteket kenjük be olajjal, majd forgassuk a fűszeres morzsába, jól nyomkodjuk rá, hogy mindenhol bevonja a panír. Fektessük a hússzeleteket olajjal bekent sütőlapra és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe. Süssük negyed órát, majd mellétéve az almát, még öt percig.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)