Fűszeres panírban sült csirkemell almával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Csőben sült, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet filézzük ki, lapjában vágjuk két szeletre. Hintsük meg sóval és tegyük félre. A mézet , a citromlevet keverjük el az apróra vágott chilivel, majd forgassuk bele a kicsumázott és gerezdekre vágott almát. A zsemlemorzsát a zöldfűszerekkel, a fahéjjal és a fokhagymával keverjük át aprítókéses mixerben. A szárazra itatott csirkemellszeleteket kenjük be olajjal, majd forgassuk a fűszeres morzsába, jól nyomkodjuk rá, hogy mindenhol bevonja a panír. Fektessük a hússzeleteket olajjal bekent sütőlapra és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe. Süssük negyed órát, majd mellétéve az almát, még öt percig. Párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||