A kétféle szalonnát felkockázzuk. A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsíron megpirítjuk a bacont. Hozzákeverjük a fűszereket és az ízlés szerint kimosott káposztát, A káposztát, néhány ... tovább
Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát ... tovább
A kicsontozott karajt négy dupla szeletté vágjuk, a széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsiradék egy részét félretesszük. A pörcös zsíron megpároljuk az egyik ... tovább
A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában bevágva, fólia között gyengéden kiverjük. A kétszer ledarált húst a fokhagymával, sóval és borssal átgyúrjuk, végül beleforgatjuk, a csíkokra vágott bazsalikomot, és a két ... tovább
A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. ... tovább
A hártyáitól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és a felhevített olajban körbesütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadva a kis darabokra vágott gombát ... tovább
6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába ... tovább
Az élesztőt a langyos, cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. Az olajból egy evőkanálnyit elveszünk. A lisztet a sót és az élesztős keveréket kenyérsütőgépbe öntjük. Három deci vizet és megfelelő időben az olajat hozzáöntve ... tovább
A ledarált bacont és vöröshagymát pároljuk át, egy evőkanál olajon. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a 4 keményre főzött, apróra vágott tojást és a ledarált sonkát. Végül dolgozzuk el a tejföllel és egy ... tovább
/
A töltelékhez:
20 dkg sonka kockára vágva, 20 dkg reszelt sajt, magos mustár, tetejére szezámmag
Ezt használtam, de ízlés szerint bármivel tölthető.
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A ... tovább