Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Skót tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
9 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
60 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába göngyöljük és a szokásos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Középforró olajban kisütjük. A tojások belseje lehetőleg maradjon kissé lágy, az ételt paradicsom vagy chilimártással tálaljuk. Sült burgonyát vagy chipset kínáljunk hozzá.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)