Skót tojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába göngyöljük és a szokásos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Középforró olajban kisütjük. A tojások belseje lehetőleg maradjon kissé lágy, az ételt paradicsom vagy chilimártással tálaljuk. Sült burgonyát vagy chipset kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||