A hús bőrét, de csak a bőrét bevagdossuk, majd a sóval és borssal bedörzsöljük. A darabokra vágott zöldségekre fektetjük, a bőrével lefelé. Aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 ... tovább
Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. ... tovább
A sonkát (igazából angolszalonnát) 8 szeletre vágjuk, majd 4 ovális jénaiban 1-1 deka vajban az egyik oldalukat megsütjük, átfordítjuk és minden tálba, két tojást beleütünk, majd addig sütjük, amíg a tojások sárgája még lágy ... tovább
A tokaszalonnát sóval bedörzsöljük és egy napig hagyjuk állni. Lemossuk, majd szárazra töröljük. A zsírral leöntjük, fűszerezzük a félbevágott fokhagymafejekkel és a borssal. Két órát, kis lángon abáljuk. Lecsepegtetve ... tovább
A rizst megsózzuk és leöntjük térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel, majd felforraljuk és a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy a vizet magába szívja. Közben az olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk és az apróra vágott ... tovább
A vargányát áztassuk be langyos vízbe. Fék óra állás után szűrjük le, de a levét tartsuk meg. A kétféle gombát és a fokhagymát vagdaljuk fel. A felforrósított zsiradékon pirítsuk át a gombát, keverjük bele a fokhagymát, ... tovább
A cukkinikat félujjnyi vastagra vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A hagymákat cikkekre vágjuk és lapjaira szedjük. Váltakozva nyársra húzzuk, megszórjuk sóval, borssal, és az olvasztott vajban pirosra sütjük. A mártáshoz a ... tovább
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Száraz, forró serpenyőben zsírjára sütjük és lecsepegtetjük. 3-4 centis pogácsaszaggatóval a tarjából, a salátából és a kenyérből karikákat szúrunk. A tarját és a kenyeret a ... tovább
A szikkadt zsemlét a tejhez keverjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük. Ha langyosra hűlt, a hússal mindent összegyúrunk és diónyi gombócokká formáljuk. a ... tovább