Nagy, de nem fás fejeket válasszunk a zellerből. Tisztítás után vágjuk fél centis karikákra, majd főzzük pár percig a citromlével, a cukorral és a sóval ízesített forrásban lévő vízben. A megmaradó lé nagyszerű levesalap. ... tovább
A langyos vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a sütőporral és a sóval összeszitált lisztet és simára dolgozzuk. Ha túl sűrű a massza kevés tejjel lazítsuk. Vajjal vékonyan ... tovább
A túrót keverjük simára két tojás sárgájával, egy kanál cukorral, vaníliás cukorral és a mazsolával. A tojásfehérjékből, csipetnyi sóval, verjünk lágy habot és forgassuk bele óvatosan a túróba. Töltsük meg a palacsintákat ... tovább
A finomra vágott hagymát az olajon átpároljuk, a zúzott fokhagymát és az őrölt babért belekeverjük. A kifilézett csirkecombot kockára vágjuk, a bőrt és a csontot másra használjuk fel, hozzáadjuk és kissé átsütjük. ... tovább
A kalácsot kockára vágjuk és sütőben zsemleszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a ... tovább
A sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a liszttel, sütőporral és sóval összeszitált liszt felét. Rászórjuk a kétféle elkevert túrót, majd a finomra vágott kaporral elkevert reszelt cukkínit. Majd ismét a lisztes keverék ... tovább
A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és ... tovább
Lebőrözünk, kicsontozunk négy kicsi csirkemellet, és a húsdarabokat kiverve, a vaj felén átsütjük, kivesszük. A vajjal, amiben sült, kikenünk egy mely tepsit, és beleterítjük a megtisztított újburgonyát. Ha aprószemű a krumpli, ... tovább
A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve ... tovább