Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Rakott
(248 db)

Tejfölös-sajtos brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit, kevés, sós vízben roppanósra főzzük. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a szerecsendióval, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Az olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a brokkolit beletesszük, ... tovább

Tejfölös-sajtos zöldborsó bacon burokban

A felhevített vajon megpároljuk, a zöldjével együtt, finomra vágott hagymát, majd a zsenge borsót belekeverjük, még, három percig dinszteljük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot és a finomra metélt ... tovább

Tejszínben sült tőkehal

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe szórjuk és kevés sóval meghintjük. A borsozott tőkehalszeleteket ráterítjük. A tejszínbe keverjük a ringlit, az olajával együtt, botmixerrel homogénre keverjük és a ... tovább

Tejszines tepsis burgonya

Hámozzuk meg, és szeleteljük fel uborkagyalun a burgonyát. A tepsi aljába öntsünk olívaolajat, és halmozzuk rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt az átpréselt fokhagymával, sóval és szerecsendióval, öntsük a burgonya ... tovább

Tepsiben sült kenyérpuding

A húsféléket kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük, majd a zsiradékon a finomra vágott hagymát átpirítjuk. Végül belekeverjük az áttört fokhagymát. Az alatta képződött zsiradékból evőkanálnyit a ... tovább

Tepsis pizza kemencében

A pizza alaptésztát 1 kg lisztből készítsük el, majd kinyújtva helyezzük megfelelő méretű tepsibe. Amíg a tészta kel, készítsük el a mártást. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, dobjuk rá a kis kockára ... tovább

Texasi pizza

A felhevített olajon morzsásra sütjük a darált marhahúst, közben belekeverjük a kockára vágott sonkát és a gombát. A vége felé hozzákeverjük a fűszereket is. Hűlni hagyjuk. A formába terített tésztára rakosgatjuk a ... tovább

Tőkehal brokkolival, csőben sütve

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a ... tovább

Töltött káposzta cserépedényben

A rizst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk, hogy az összes vizet felszívja. A töltelékhez a lapockát megdaráljuk, összekeverjük a rizzsel, pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, a ... tovább

Töltött káposzta Gixer kedvére

A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A levéből azért tegyünk el, mert az utánízesítéshez jól jöhet és másnap is kellhet, esetleg kis ... tovább