Tejszines tepsis burgonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
3 dl
főzőtejszín |
83 |
2.8 |
2.9 |
11.2 |
0 |
10 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Hámozzuk meg, és szeleteljük fel uborkagyalun a burgonyát. A tepsi aljába öntsünk olívaolajat, és halmozzuk rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt az átpréselt fokhagymával, sóval és szerecsendióval, öntsük a burgonya tetejére. Csepegtessük meg olajjal. Takarjuk le alufóliával és előmelegített sütőben, süssük fél órát, majd a fóliát levéve, pirítsunk aranybarna kérget a tetejére.
Köretként, szárazabb húsokhoz, de diétában, önmagában is megállja a helyét!
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)