| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 1 fej kelkáposzta | 34 | 3.6 | 0.3 | 4.3 | 4.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kelt másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. A finomra vágott baconnal, köménnyel, sóval és borssal megszórjuk. Lekenjük a tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Előételnek vagy nasinak tálaljuk.