A vizet a fűszerekkel felforraljuk és a teafűre öntjük. 5 perc állás után leszűrjük és a mézet elkeverjük benne. Télen melegen, nyáron behűtve kínáljuk. A citromlével mindenki ízesíti magának. ... tovább
A vajat és a mézet forró vízbe állított edényben melegítsük fel. Egy tálban keverjünk össze 3 tojást, a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szalalkálival, majd öntsük hozzá a mézes keveréket. Ismételt keverés után dolgozzuk ... tovább
A mézet, cukrot, vajat összemelegítjük, de nem forraljuk. A lisztet, szódabikarbónát, tojásokat kenyérsütőgépbe tesszük és hozzáadjuk a mézes keveréket. A gép nagyon szép, sima tésztát dagaszt belőle. Ha kész, lisztezett ... tovább
A szárazanyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Deszkán kupacot formálunk, majd a közepébe mélyedést készítve, beleütjük a tojásokat és a meglangyosított mézet, összegyúrjuk. Ez nem rövid folyamat, ne legyünk ... tovább
A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk.
Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább
A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. ... tovább
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét lehúzzuk. A félretett részt, mélyhűtőbe tesszük, később, levesnek használjuk el. Serpenyőben az olajat felhevítjük, majd, a mustárral bekent, sózott, borsozott húsok mindkét oldalát ... tovább
A lehártyázott sertéshúst vastag szeletekre vágjuk, a megtisztított burgonyát és hagymát kockára. Az olajat és a mustárt elkeverjük borssal és sóval. Összeforgatjuk a hússal, a burgonyával és hagymával. A baconnal kibélelt ... tovább
A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és kiverjük. sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon, hirtelen pirosra sütjük. Kivesszük és a zsiradék felét tepsibe öntjük. A zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejföl ... tovább
A csirkecombokat bevagdossuk. lehet 12 darab felsőcombot is használni. Bedörzsöljük, a finomra vágott hagymából, a zúzott fokhagymából, a mustárból, a sóból, a borsból és a borból kevert masszával. 10 percig állni hagyjuk, majd ... tovább