Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Medvehagymás pompos

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
10 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
20 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A liszt közepébe nyomunk egy gödröt, majd a langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt beleöntjük. Ha felfutott, a tésztát összedolgozzuk. Kelni hagyjuk, úgy, egy órát. Átgyúrjuk, majd, még fél órát pihenni hagyjuk. Tepsi méretűre nyújtjuk, majd megkenjük a túrós keverékkel. A bacon felét kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsíron és a pirított szalonnán, a kétféle túrót a finomra vágott medvehagymával, tojás sárgájával és habbá felvert tojásfehérjével elkeverjük. Az egészett baconnal fedjük és tejföllel lekenjük, majd 200 fokra előmelegített tepsibe tesszük. 20 percig sütjük. Gerezdekre
vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)