A joghurtot, az olajat, az ecetet keverjük el annyi vízzel, hogy tejszín sűrűségű levest kapjunk. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot és a kis kockára vágott uborkát. Jól behűtve tálaljuk, a durvára vágott dióval ... tovább
A kaliforniai paprikából zöld, sárga és piros színűt használjunk. A zöldpaprika a hegyes, csípős legyen. A kicsumázott paprikákat vágjuk körömnyi darabokra. Az olajból, az ecetből, az apróra vágott zöldfűszerekből ... tovább
Az alma csumáját eltávolítjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. A felhevített vajon, kevés vízzel felöntve és megsózva, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket és a mézet, majd a tejszínnel felöntve összeforraljuk. ... tovább
A csirkeaprólékot és a csirkemellet bő vízben felteszem főni. Beledobom a vöröshagymát és a fokhagymát, megfűszerezem, majd fél óra csendes forralás után a feldarabolt zöldségeket is. Ha minden megpuhult, a csirkemellet kiveszem, ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább
A malac, másra nem használható, húsnyesedékéből, zsíros, bőrös, csontos apróhúsból a legfinomabb. A húst vágjuk darabokra, a zsíros részét apróbbra. A zsíros részt bográcsban süssük át, pirítsuk meg rajta a z apróra ... tovább
A forró olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a vékonyra karikázott pórét. Rádobjuk a legyalult tököt, ráöntjük az ecetet és annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és puhára főzzük. Behabarjuk a tejfölben ... tovább
A bográcsba olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, kicsontozott majd kockára vágott csirkecombot és átsütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket, a tárkony kivételével. Ha a hús ... tovább
A gyökérzöldségeket apróra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd, a felhevített olajon átpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát és a paradicsomot, végül a zúzott fokhagymával és a babérlevéllel ízesítjük. ... tovább
A csirkét a szokásos módon feldaraboljuk, besózzuk, megborsozzuk és fél óra állás után az olajon megpirítjuk, fehérborral felöntjük és takarékon puhára pároljuk. Ha kell a levét kevés forró víz hozzáadásával pótoljuk. A ... tovább