Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szarvasgerinc fóliában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sült, Grillsütő, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 adag szarvasgerinc 123 20.7 3.9 0.6 0 110
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szépen megformázott szarvasgerincet vékonyan megkenjük olajjal és a jól összekevert fűszerekbe forgatjuk, majd a vékony baconszeletekbe tekerjük és alufóliával szorosan, két rétegben becsomagoljuk. Néhány órát, esetleg egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Sütőben 20 percig sütjük, 200 fokra előmelegített sütőben vagy grillrácson 5 percig minden oldalát. Csak szeletelés után sózzuk.
Som vagy áfonyalekvárral, parázsban sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)