Szarvasgerinc fóliában
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 adag
szarvasgerinc |
123 |
20.7 |
3.9 |
0.6 |
0 |
110 |
| 10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szépen megformázott szarvasgerincet vékonyan megkenjük olajjal és a jól összekevert fűszerekbe forgatjuk, majd a vékony baconszeletekbe tekerjük és alufóliával szorosan, két rétegben becsomagoljuk. Néhány órát, esetleg egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Sütőben 20 percig sütjük, 200 fokra előmelegített sütőben vagy grillrácson 5 percig minden oldalát. Csak szeletelés után sózzuk.
Som vagy áfonyalekvárral, parázsban sült burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)