Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szedres kókuszkrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
30 dkg szeder ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
4 lap zselatin 0 85 0.1 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 teáskanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kókusztejet a vaníliakivonattal és a cukorral felforraljuk. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodva a kókusztejhez adjuk. Belekeverjük a tejfölt és óvatosan hozzáforgatjuk a szedret. Kelyhekbe kanalazzuk és hűtőben megdermesztjük. Habszifonba töltjük a tejszínt és a porcukorral elkevert kakaót. Tálalás előtt ebből nyomunk, habrózsákat, a krém tetejére, majd néhány szem szederrel díszítve és kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)