A marhacombot, esetleg tarján vágjuk centis kockákra. A liszttel a sóval és a borssal elkeverjük, majd apránként a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Cserépedénybe tesszük, majd a borral és az alaplé felével felöntve 120 ... tovább
A citrom és a narancs héját fazékba reszeljük. Beledobjuk, az egy fej, keresztben, félbe vágott fokhagymát, a szemes borsot és a szárított fűszereket. A 3-4 csontnyi darabokra vágott oldalast is az edénybe tesszük, majd leöntjük, ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és nagyobb szeletté verjük, két fólia között. A kockára vágott ananászt és a sajtot összekeverjük és a csirkemellszeletekbe töltjük. Roláddá tekerjük és a bacon szeletekbe ... tovább
A birkahúst vágjuk kockára, majd szórjuk meg borssal és sóval. Forgassuk át a lereszelt hagymával és hagyjuk állni egy órát. Húzzuk, beáztatott bambusznyársra, majd, forró parázs felett, süssük, forgatva, nyolc percig. A mentát, ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Mindent a turmixba dobunk és krémesre keverjük. Vízzel vagy zöldségalaplével ízlésünk szerint felhígítjuk. Tálalás előtt hagyjuk pihenni ... tovább
Öntsük turmixgép poharába a joghurtot, dobjuk bele a sót és két marék jégkockát. Öntsük fel hideg vízzel egy liternyire, majd turmixoljuk össze.
Díszítsük kaporszállal vagy mentalevéllel.
Forró nyári napokon tökéletes ... tovább
Egy deci tejjel keverjük el a pudingport, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját és a cukrot. Csipet sót adjunk hozzá. A többi tejet forraljuk föl, majd keverjük hozzá a pudingos keveréket. Főzzük simára, majd forgassuk bele a ... tovább
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább
A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. ... tovább