| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 dl olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 2 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db kaliforniai paprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db salátauborka | 15 | 1 | 0.1 | 1.7 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
fehérhagyma |
? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kg
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Mindent a turmixba dobunk és krémesre keverjük. Vízzel vagy zöldségalaplével ízlésünk szerint felhígítjuk. Tálalás előtt hagyjuk pihenni pár órát, de lehet egy éjszakát is. Tálalás előtt újrakeverjük és ha szükséges utánízesítjük.