| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint harissa | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 1 ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 teáskanál tahini | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 doboz csicseriborsó konzerv | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Készíthetjük száraz csicseriborsóból is, de kényelmesebb és gyorsabb konzervből. A fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgép poharába öntjük a lecsepegtetett csicseriborsóval, a citrom kicsavart levével és a tahini mártással együtt. Péppé zúzzuk, közben hozzáadunk 3 evőkanál olajat és a konzerv levéből, annyit, hogy a kellő állagot elérjük. Kenhető, de nem szétfolyós masszát kell kapnunk. Végül sóval ízesítjük. Ha csípősen szeretjük keverhetünk bele kevés harissát is.