Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldsaláta avokádóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg kecskesajt 285 16.7 23.4 1.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db avokádó  221 2 23.5 0.4 1.5 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsenge cukkinit uborkagyalun felszeleteljük, kevés sóval összekeverjük és néha átforgatva, 20 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt, az összezúzott fokhagymából, az olajból, a lime levéből és borsból öntet keverünk. A cukkinit, a salátát és a vékonyra szeletelt avokádót összeforgatjuk. Meghintjük a reszelt kecskesajttal és pirított rozskenyérrel vagy sós keksszel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)