Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Kártyaparti
(499 db)

Tojással töltött gomba

A gombát kicsumázzuk, a tönköt félretesszük és másra használjuk el. Liternyi vizet forralunk, majd az ecettel, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítjük. A gombafejeket egy percig főzzük benne, majd kivéve lecsepegtetjük. A ... tovább

Tojássaláta

8 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára szeljük. Két tojássárgájából, a fűszerekkel ízesítve, a két deci olajból majonézt készítünk. A tejföllel lazítjuk, a finomra vágott hagymát, a tojást és a metélt ... tovább

Töki pompos

A langyos vízben a cukor és némi liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék lisztet, a sót és az olajat hozzákeverve rugalmas tésztát gyúrunk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen, háromnegyed óra alatt ... tovább

Tökmagos kifli

Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a ... tovább

Tökmagos pogácsa

A tökmagot szárazon megpirítjuk, majd a harmadát félre tesszük. A többit durvára törjük. Fél deci vízben a cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. Tálba öntjük, majd a sót, a lisztet, a morzsolt vajat, egy ... tovább

Tökös-mákos rétes

A lereszelt sütőtököt, a darált mákot és a többi hozzávalót kevergetve felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. ... tovább

Töltött kenyér

A felkockázott bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a felkarikázott hagymát, a zöldjével együtt átsütjük a zsíron. A fűszereket, a tejszínt és a sajtot összemelegítjük vele. Visszakeverjük a szalonna pörcét. A ... tovább

Töltött muffin gyereknapra

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és a sütőformákat vajazzuk ki vagy tegyünk bele papírt. Mérőpohárnak használjunk egy két decis bögrét. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót szitáljuk össze. Egy másik tálban a ... tovább

Töltött olajbogyó rántva

Ascoli-ból származó olajbogyót használjunk. Ez jóval nagyobb, mint a hagyományos fajta, általában magozva kapható. Szupermarketekben lehet fellelni, ha találunk, tárazzunk be néhány üveggel. Daráljuk le a kolbászt és a borjúhúst, ... tovább

Töltött sajtrolád

A sajtot szorosan folpackba csomagoljuk, majd kb. 60 fokos vízbe tesszük, időnként ellenőrizve a víz hőfokát, 20 percig benne hagyjuk. A megpuhult sajtot két folpack között késfoknyira kinyújtjuk. A tojásokat keményre főzzük és ... tovább