Tepertős stangli
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 csomag				
		sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 | 
				
						
					| 3 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1-2 dl				
		tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
				
						
					| 25 dkg				
		tepertő | 335 | 13.7 | 30.8 | 0.3 | 0 | 90 | 
				
						
					| 50 dkg				
		liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk. Kezdetben ne adjuk hozzá az összes tejfölt, hogy be tudjuk állítani a tészta keménységét. Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztát és kenjük rá a megdarált tepertőt, majd kétszer szimplán és kétszer duplán hajtogassuk, mint a leveles tésztát, de pihentetés nélkül. Végül ujjnyi vastagra nyújtva, kenjük be a tetejét a harmadik tojással. Vágjuk 2 centi széles, tetszés szerinti hosszúságú csíkokra és 220 fokos előmelegített sütőben süssük, kb 20 perc alatt, aranybarnára.
Bor mellé ajánlom.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)