Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tócsni, snidlinggel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Böjt, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a lisztet, az apróra vágott 1 csokor metélőhagymát, a sót és a borsot. Ha a massza nem elég sűrű, még lisztet adhatunk hozzá. Evőkanállal forró olajba szaggatjuk, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tejföllel, melybe beleaprítottuk a másik csokor metélőhagymát akár főételként, vagy feltétként adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)